Salon rompetori on harrastajan aarreaitta

Vanhoihin autoihin voi yrittää saada rompetorilta osia.

Salon rompetori on jokaisen auton tai moottoripyörän rakentajan aarreaitta. Sieltä voi käydä bongailemassa sopivia osia vanhoihin kulkuneuvoihin sopivalla hinnalla. Monet alan harrastajat vievät itselleen tarpeettomia osia myyntiin ja saamillaan rahoilla voi koettaa hankkia itselleen tarpeellisia osia. Kierrätys tulee hoidettua samalla hyvin luontevasti. Osia ei tarvitse heittää pois vaan ne menevät tarpeeseen. Varsinkin vanhempiin automerkkeihin ei välttämättä saa osia enää niin helposti.

Salon rompetori on urheiluautoilijan unelma

Monissa vanhempien autojen tai miksei jopa vanhempien moottoripyörien lajeissa on aina tarvetta uusvanhoille osille. Varsinkin kuluvat osat tarvitsevat vaihtoa ja niitä ei välttämättä ole enää varaosaliikkeiden hyllyillä. Niitä voi jopa joutua tilaamaan ulkomailta ja niille saattaa tulla hintaa kohtuuttomasti verrattuna kulkuvälineen sen hetkiseen arvoon nähden. Helpompi on kysellä tarvittavia osia toisilta alan harrastajilta tai käydä kiertelemässä rompetoreja.

Metsämäki Motor Show tai mikä tahansa paikallinen autourheilukilpailu voi tarjota myös rompetorin. Usein niitä juuri järjestävätkin erilaiset automerkkien harrastusryhmät tai urheiluautoilijat. Samalla, kun etsii tarvittavia osia, voi tutustua alan harrastajiin sekä saa vinkkejä siitä, kuka mitäkin on myymässä. Verkostoituminen näissä piireissä onkin helppoa ja hyvin antoisaa.

Rompetorit ovat miesten omia kirppareita

Rompetoreilta ei tarvitse etsiä vaatteita, mikäli ne eivät liity jotenkin ajamiseen tai muuhun vastaavaan. Leikkimielisesti voikin sanoa, että nämä torit ovat miesten omia kirppareita. Tosin naisilla on sinne samalla tavalla pääsy, jos auton tai muun laitteen osat kiinnostaa. Näillä toreilla kaupankäynti on mukavaa ja letkeän antoisaa. Taitaa olla tinkiminenkin kunniassaan!

Avainsanat: